Yayasan Sabah Lanjutkan Program Rebat Khas 25 Peratus

ghulam-haidar.jpg

Gulamhaidar

Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Program rebat khas 25 peratus Kumpulan Yayasan Sabah, yang berakhir pada 30 September 2022, telah dilanjutkan selama tiga bulan lagi sehingga 31 Disember 2022.

Menurut pengarah Yayasan Sabah, Datuk Seri Gulamhaidar Khan Bahadar, program itu dilanjutkan berikutan sambutan yang amat menggalakkan daripada peminjam.

“Sebelum ini, rebat 25 peratus hanya diberikan kepada peminjam pinjaman belajar yang ingin memendekkan tempoh pembayaran sekurang-kurangnya 75 peratus daripada tempoh bayaran balik yang ditetapkan. Melalui program khas rebat 25 peratus ini, peminjam, tanpa mengira tempoh pembayaran yang dipendekkan, layak mendapat rebat 25 peratus berdasarkan terma dan syarat yang dipersetujui,” jelasnya.

Beliau juga berharap melalui program ini Kumpulan Yayasan Sabah akan mengutip lebih banyak bayaran balik pinjaman bagi mengumpul dana untuk meneruskan program penajaan pendidikan kepada pelajar.

Gulamhaidar juga menyatakan bahawa peminjam yang berminat mesti menandatangani surat berkanun penerimaan tawaran rebat.

Bagi tujuan itu, Kumpulan Yayasan Sabah juga telah mempelbagaikan kemudahan pembayarannya bagi memudahkan peminjam membuat pembayaran.

“Peminjam mempunyai pelbagai pilihan pembayaran digital, seperti aplikasi Maybank2u untuk pelanggan Maybank dan pemindahan menggunakan telegraf dan JomPAY untuk pelanggan bank lain. Sebagai alternatif, kami juga menerima pembayaran yang dibuat melalui arahan tetap bank, draf bank dan cek,” jelasnya.

“Peminjam juga boleh mengunjungi kaunter pembayaran kami di Aras 6, Menara Tun Mustapha, Teluk Likas, atau pejabat zon kami di Beaufort, Kota Marudu, Keningau, Sandakan dan Tawau,” katanya.

“Dengan lebih banyak bayaran pinjaman pelajaran yang dikutip oleh Kumpulan Yayasan Sabah, kami berharap dapat mengumpul lebih banyak dana bagi membolehkan Kumpulan Yayasan Sabah terus menyokong dan menyediakan tajaan pendidikan untuk pelajar pada masa hadapan,” kata Gulamhaidar.

Untuk maklumat lanjut mengenai program rebat khas 25 peratus, orang ramai boleh melayari laman web Kumpulan Yayasan Sabah di http://www.yayasansabahgroup.org.my, Facebook Kumpulan KYS-Yayasan Sabah, telefon 088-326300 (Ext-1716). , 1242 & 1246) atau e-mel kepada bayaranbalikpengajian@ysnet.org.my.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top