Wakil Rakyat Perlu Peka Isu Keselamatan – Hajiji

hajiji-keselamatan.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Ketua Menteri  Datuk Seri Panglima Hajiji Haji Noor berkata, wakil rakyat di Sabah perlu mengetahui hal ehwal keselamatan di negeri itu khususnya di kawasan diwakili mereka.

Katanya, isu keselamatan juga sama pentingnya dengan isu lain seperti ekonomi, pembangunan dan pendidikan.

“Sebagai pemimpin di kawasan masing-masing, kita perlu tahu hal ehwal keselamatan di kawasan kita dan juga di negeri kita.

“Ini agar kita sentiasa “alert” akan wujudnya ancaman keselamatan dan ancaman wabak penyakit di dalam negeri kita”, katanya ketika menghadiri program taklimat keselamatan kepada wakil rakyat Sabah (Program Vaksinasi Kebangsaan) di Pusat Konvensyen Antarabangsa (SICC) pada Rabu.

Sementara itu, Hajiji yakin semua wakil rakyat yang menghadiri taklimat hari ini mendapat “first-hand information” berkaitan isu keselamatan daripada pesuruhjaya polis dan pengarah kesihatan negeri.

“Kita perlu sentiasa berjaga-jaga untuk mengekalkan ketenteraman, keamanan dan kemakmuran Sabah tercinta.

“Di samping berjaga-jaga dengan wabak penyakit yang melanda, vaksin yang diperlukan sudah tiba di Sabah dan Insya-Allah, kita akan edarkan ke seluruh negeri untuk proses vaksinasi ‘frontliners’ dan setiap rakyat,” katanya.

Turut hadir dalam sesi taklimat itu Timbalan Ketua Menteri  Datuk Joachim Gunsalam, Speaker DUN Datuk Kadzim M Yahya, Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Seri Panglima  Safar Untong, Setiausaha Persekutuan Sabah Datuk Zulkapli Mohamed serta jemaah menteri negeri.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top