Tiada Lagi Politik, Masa Untuk Bekerja – STAR

edward-linggu.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) yakin kerajaan Negeri ketika ini yang dipimpin oleh Gabungan Rakyat Sabah (GRS) akan dapat membina semula Sabah dan memulihkan ekonominya.

Naib Presiden STAR Edward Linggu dalam satu kenyataan di sini semalammengatakan bahawa kerajaan GRS sudah mempunyai rancangan strategik iaitu ‘Sabah Maju Jaya’ yang akan menentukan perjalanan Sabah untuk tahun-tahun akan datang.

“Namun, untuk mencapai objektif itu, kerajaan Sabah harus diberi ruang dan kesempatan untuk melaksanakan rancangannya.

“Oleh itu, STAR ingin menyuarakan sokongan kami kepada kenyataan ketua Umno Sabah, Dato ‘Sri Bung Moktar Radin yang menyeru supaya mengepikan politik dalam usaha membangunkan Sabah,” katanya.

Katanya lagi, pembangkang harus menerima kekalahan mereka dengan secara bermaruah dan jika mereka ikhlas, bekerjasama dengan pemerintah untuk melaksanakan semua rancangan kerajaan di bawah rangka tindakan Maju Jaya Sabah.

“Lima tahun akan datang akan dipenuhi dengan cabaran dan kesulitan. Kita tidak boleh mengharapkan Sabah mencatat pertumbuhan KDNK 8.2 peratus dengan segera setelah melihat pertumbuhan kita menjunam ke 1.5% dan 0.5% pada 2018 dan 2019.

“Tetapi STAR berharap di bawah pemerintahan GRS, Sabah sekali lagi akan maju dan makmur. Tidak ada cabaran yang dapat menandingi semangat juang rakyat kita, ”katanya.

Beliau meminta semua rakyat Sabah, dan ahli STAR khususnya, untuk bersatu dan menumpukan tenaga dan kebolehan mereka untuk membantu memastikan usaha murni kerajaan untuk membangunkan Sabah akan membuahkan hasil.

“Ketepikan politik. Rakyat telah membuat keputusan. Saya pasti mereka tidak mahu lagi bercakap mengenai politik. Malah ada ahli dan pemimpin dari parti pembangkang seperti Parti Warisan Sabah dan UPKO sudah mula menyertai STAR,”katanya.-pr / BNN

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top