Sukar Tangani Covid-19 Tanpa Kerjasama Rakyat

Bung.gif
Kongsi Bersama

KOTA BELUD: Kerjasama rakyat diperlukan untuk menangani penyebaran Covid-19.

Timbalan Ketua Menteri Sabah, Dato Sri Bung Moktar Radin berkata, tanpa kerjasama rakyat, sukar bagi kerajaan negeri untuk membendung penyebaran wabak tersebut.

Beliau mengingatkan bahawa perjuangan menentang Covid-19 masih jauh dan memerlukan kerjasama semua pihak.

Bung, yang juga Menteri Kerja Raya mengatakan, kerajaan saat ini sedang melakukan yang terbaik untuk mengatasi kesulitan diakibatkan penyebaran Covid-19. Beliau juga mengingatkan bahawa kerajaan menghargai mereka yang berada di garis depan – doktor, jururawat, polis, tentera, Rela dan lain-lain kerana mereka terlibat secara langsung dalam perang melawan pandemik tersebut.

“Rakyat mesti memberi kerjasama dan bertanggungjawab. Mereka mesti memainkan peranan masing-masing dan menerapkan norma-norma baharu, ”katanya ketika mengunjungi pos keselamatan di Kota Belud dan di Kota Marudu bersama Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hazani Ghazali.

Bung turut meminta semua orang untuk mematuhi prosedur operasi standard yang ditetapkan oleh pemerintah, termasuk peraturan yang ditetapkan dalam Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (CMCO) yang bermula pada 13 Oktober dan akan berakhir pada 26 Oktober di semua daerah di Sabah. – Sumber: Borneo Post

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top