Shahelmey Seru Peniaga Pelbagaikan Kemahiran

shahelmy.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU:Para peniaga perlu meningkatkan kemahiran dengan mempelbagaikan skil sedia ada, ini termasuklah menghadiri pentauliahan kursus dan mengadaptasikan media sosial untuk meningkatkan kemahiran masing-masing.

Menteri Pembangunan Masyarakat dan Kesejahteraan Rakyat Sabah, Ir. Shahelmey Yahya berkata mendapatkan ilmu dan sijil bagi meningkatkan lagi kemahiran ataupun pengetahuan masing-masing terutama dalam bidang penyediaan makanan.

“Daripada pengalaman kita sewaktu tempoh pandemik covid-19 ramai yang terkesan dari segi ekonomi dan kerjaya, banyak memaksa kita untuk berfikir mencari inisiatif proaktif berkerja daripada rumah, belajar daripada rumah, berniaga daripada rumah.

“Hikmah disebalik pandemik Covid-19 adalah tumbuhnya dengan begitu banyak perniagaan dari rumah khususnya industri makanan” katanya.

Shahelmey yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Tanjung Keramat berkata demikian ketika merasmikan kursus pengendali makanan anjuran FB Training Academy di Putatan pada Ahad. – pr/BNN

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top