Shafie Takut Bayang-Bayang Saya – Musa

ts-musa-1.jpg
Kongsi Bersama

TUARAN: Bekas ketua menteri Sabah Tan Sri Musa Aman berkata, presiden Warisan Datuk Seri Mohd Shafie Apdal “takut akan bayangan saya” seperti yang ditunjukkan oleh serangan dan tuduhan berterusan terhadapnya.

Musa mengatakan seorang ketua menteri harus memusatkan perhatian pada pembangunan negeri daripada berpolitik dan asyik menyalahkan orang lain.

“Beberapa orang mengatakan bahawa ketika Shafie bangun, dia melihat wajah saya. Mungkin dia takut akan bayangan saya walaupun saya tidak bertanding dan juga (bukan lagi) ketua menteri, ”katanya dalam satu acara di sini hari ini, yang dihadiri oleh calon PBS Kiulu, Datuk Joniston Bangkuai.

“Ketua menteri mana, yang setelah dilantik membuka fail untuk mencari kesalahan pemerintah atau ketua menteri sebelumnya? Dia harus memberi tumpuan kepada pembangunan Sabah. ”

Musa juga menuduh Shafie “hanya membuat pengumuman” mengenai pembangunan di negeri ini.

“Pada 26, kita akan mengadakan pemilihan. Ingat, jangan salah pilih. Jika di masa lalu mereka mengatakan ‘ubah’, kali ini kita ‘ubah balik’. ”

Mengenai saingan Joniston untuk kerusi Kiulu, Datuk Wilfred Madius Tangau, Musa mengatakan presiden Upko itu seperti “raja katak” kerana menyebabkan kejatuhan kerajaan Sabah yang diterajui Barisan Nasional selepas pilihan raya ke-14.

“Bagaimana dia (tergamak), saya banyak membantunya sebelum itu, dia (malah) menjadi menteri persekutuan, tetapi angkara dia kerajaan kita jatuh.

“Kami tidak kalah, BN memiliki 31 kerusi, Warisan dan sekutu mereka memiliki 29, tetapi Tangau membawa ADUNnya dan menyeberang … dia adalah raja katak.”

Musa, yang merupakan ketua menteri paling lama berkhidmat di Sabah, memberitahu beliau berada di Kiulu untuk membantu kempen Joniston dan PBS.

“Joniston adalah pemimpin yang baik dan telah membawa banyak perubahan kepada Kiulu, jadi tidak ada alasan untuk pengundi ingin berubah (menukar adun).”

Menurut Musa, Joniston sentiasa bersuara dalam isu-isu yang melibatkan rakyat Sabah, termasuk pendatang tanpa dokumen dan Pas Sementara Sabah yang kontroversi. – FMT

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top