Shafie Bertekad Terus Berjuang Hingga Warisan Akan Kembali Berkuasa

shafie-1.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Dalam ucapannya yang pertama sejak ‘pasukannya’ kalah dalam pilihan raya negeri bulan lalu, Presiden Parti Warisan Sabah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal menyampaikan mesej kepada para penyokong dengan menyatakan harapan dan cita-citanya agar parti itu kembali berkuasa.

Bercakap dalam video dua minit, mantan ketua menteri itu mengucapkan terima kasih kepada rakyat Sabah kerana keluar mengundi tetapi mengatakan bahawa pertarungan itu belum selesai dan beliau akan meneruskan perjuangan bagi memperkuatkan parti dan negeri.

“Ini menjadi inspirasi dan motivasi bagi kami dan parti untuk meningkatkan usaha dan semangat serta bekerja keras dem meneruskan aspirasi kami bagi kembali sebagai pemerintah anda di masa depan,” katanya.

Shafie, yang mengetuai gabungan Warisan Plus dalam PRN awal bulan lalu, mengatakan bahawa gabungan itu akan terus memperjuangkan hak rakyat Sabah dan negeri Sabah walaupun ada halangan.

“Saya harap keyakinan anda kepada kami akan terus ada ketika kami meneruskan perjuangan ini demi rakyat Sabah, ”katanya.

Dalam video yang disiarkan di laman Facebook rasminya dan dikongsi di media sosial, Shafie mengatakan bahawa menjadi ketua menteri Sabah adalah penghormatan terbesar untuknya dan ia adalah pengalaman yang terbaik.

Sejak keputusan PRN lalu, Shafie, yang merupakan ADUN Senallang dan Ahli Parlimen Semporna, tidak membuat penampilan umum selain menghadiri majlis mendiang Allahyarham Datuk Liew Vui Keong untuk mengucapkan takziah kepada keluarga yang terakhir.

Gabungan Shafie Warisan Plus yang merangkumi PKR Sabah, DAP Sabah, Amanah Sabah dan Upko, memenangi 32 kerusi DUN dalam pilihan raya bulan lalu, dan kalah kepada Gabungan Rakyat Sabah (GRS) yang memenangi 38. Tiga calon bebas juga menang dan memilih menyokong GRS.

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top