Semua Bahagian STAR Diminta Perkukuh Kerjasama Dalam GRS

linggu-star-kadamaian.jpg

Linggu bersama para pemimpin STAR Kadamaian,

Kongsi Bersama

KOTA BELUD: Seluruh Bahagian Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) Sabah diminta memperkukuh kerjasama dengan parti-parti dalam Gabungan Rakyat Sabah (GRS) untuk memberi khidmat berkesan kepada rakyat.

Setiausaha Agung STAR Edward Linggu Bukut juga meminta semua bahagian agar menyusun jentera masing-masing untuk memperkuat gerakan bersama dalam GRS bagi menghadapi pilihan raya parlimen yang dijangka diadakan tahun ini.

“Kita perlu menggerakkan jentera pilihan raya untuk memberi kekuatan kepada calon-calon GRS memenangi kawasan-kawasan yang ditandingi,” katanya.

Linggu yang juga Pengerusi Lembaga Industri Getah Sabah (LIGS) berkata demikian pada Majlis Pelepasan Gantung Bahagian STAR Kadamaian kelmarin.

Dalam program itu, mantan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kadamaian Jeremy Ukoh Malajad dipilih menjadi Ketua Bahagian STAR Kadamaian.

Hadir sama Ketua Penerangan STAR Jalumin Bayogoh, Penolong Setiausaha Agung Ardino Diris, Pengerusi Sedcovest Rubbin Guriba, pemimpin wiranita, wiramuda dan ketua-ketua cawangan parti itu di Kadamaian.

Linggu yang juga mantan ADUN Tamparuli menegaskan parti itu bersedia mewakili GRS bertanding di kerusi Parlimen Kota Belud dan Kerusi DUN Kadamaian dalam pilihan raya umum akan datang.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top