SAPP Masih Intai Enam Kerusi Parlimen

yong-teck-lee004.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Parti Maju Sabah (SAPP) mengulangi hasrat untuk bertanding di enam kerusi parlimen pada pilihan raya umum ke-15.

Kerusi-kerusi itu ialah Kota Kinabalu, Sepanggar, Papar, Sandakan, Lahad Datu dan Tawau.

Presidennya, Datuk Seri Panglima Yong Teck Lee, bagaimanapun berkata SAPP akan menghormati pandangan dan pendirian parti Gabungan Rakyat Sabah (GRS) lain dalam mencapai peruntukan kerusi terakhir oleh gabungan itu.

Beliau juga berkata dalam satu kenyataan pada Ahad bahawa ibu pejabat SAPP telah mengarahkan Jawatankuasa Perhubungan Bahagian Pilihan Rayanya untuk segera mengaktifkan bilik gerakan di enam kawasan berkenaan.

Sekiranya kawasan pilihan raya tidak diperuntukkan kepada SAPP untuk bertanding, bilik gerakan yang sama akan digunakan untuk berkempen bagi calon daripada parti GRS yang lain.

Yong juga berkata SAPP bersedia sepenuhnya untuk pilihan raya umum kerana penjanaan semula cawangan parti dan Jawatankuasa Perhubungan Bahagian Pilihan Raya telah pun selesai pada Ogos, tepat pada masanya bagi menghadapi kongres parti pada 3 September lepas.

Sebelum Kongres itu, beliau berkata lebih 1,000 belia berusia 17 hingga 20 tahun telah dilatih melalui program Sunrise, mengenai perjuangan dan kempen parti.

Yong berkata semua cawangan SAPP di kawasan lain akan berkempen untuk calon daripada parti GRS lain.

“Pembubaran Parlimen telah menghapuskan ketidaktentuan yang telah mengganggu kerja kerajaan dan menyebabkan keraguan dalam sektor ekonomi seperti keputusan pelaburan oleh pelabur,” katanya.

Berita asal: The Borneo Post

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top