Sabah Maju ‘Senyap-senyap’ Di Bawah Pimpinan Hajiji

hajiji-4.jpg
Kongsi Bersama

PETALING JAYA: Ketika seluruh negara tertumpu pada politik, kerajaan Sabah senyap-senyap menjalankan tugas yang sepatutnya dilaksanakan setiap kerajaan – membawa pembangunan kepada rakyat dan meningkatkan taraf hidup dan kesejahteraan mereka.

Walaupun dengan perintah kawalan pergerakan dan wabak Covid-19, kerajaan Sabah berjaya mencapai rekod pendapatan RM4.912 bilion pada 2021, tertinggi bagi negeri itu sejak pembentukan Malaysia pada 1963.

Diterajui Ketua Menteri Hajiji Noor, Sabah berada di tahap terbaik dan negeri itu berharap dapat mengatasi prestasi ekonomi 2021 pada tahun ini dan tahun depan.

Pelan dan projek sedang berjalan dengan pantas berikutan langkah Hajiji memperkenalkan inisiatif Hala Tuju Sabah Maju Jaya, dan penjawat awam diberi “amaran jelas dan lantang” dalam mesyuarat yang dipengerusikan Hajiji bahawa mereka harus mengelak daripada bersikap seperti “Napoleon Kecil” dengan secara tidak perlu melengahkan projek pembangunan.

Pelaburan asing semakin meningkat dan gaya kepimpinan Hajiji menjadi tarikan utama.

Sumber dalaman perniagaan berkata “Hajiji mempunyai reputasi tidak sabar dengan kebodohan atau ketidakcekapan amalan tidak praktikal dan lapuk tertentu yang menghalang pelaksanaan dasar cekap”.

 

Baca seterusnya di FMT

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top