Sabah FCU23 perlu tunjukkan komitmen, capai sasaran ditetapkan pihak pengurusan – Hajiji

Hajiji-Sabah-FCU23.jpg

(Kredit foto: FB Sabah Football Club)

Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Pasukan Malaysian Football League (MFL) U23 Sabah FC, perlu menunjukkan semangat juang yang tinggi sekali gus mampu mencipta sejarah menjadi juara musim ini.

Ketua Menteri, Datuk Seri Panglima Hajiji Noor berkata, ini termasuk menunjukkan komitmen semangat yang tinggi ketika beraksi berhadapan pihak lawan ketika beraksi di padang.

Katanya, tiada lagi alasan atau perkara mustahil untuk dicapai apabila pasukan ini gigih membuat persiapan rapi sekali gus bersungguh-sungguh mengharumkan nama Sabah dipersada liga nanti.

“Saya difahamkan Pasukan MFL U23 Sabah FC, dibarisi oleh pemain tempatan yang sangat berbakat, sangat berdisiplin serta komited dalam setiap kali menjalani sesi latihan.

“Pihak pengurusan yakin sekiranya komitmen ini sentiasa dikekalkan, adalah tidak mustahil mereka boleh mencapai kedudukan yang terbaik dalam carta liga musim ini,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas mengunjungi Majlis Rumah Terbuka Pengurus Pasukan MFL U23 Sabah FC, Datuk Abdul Kassim Razali di Kampung Tambalang, semalam.

Hajiji berkata, komitmen berterusan pihak kejurulatihan iuga memainkan peranan penting sekali gus berupaya dalam menetapkan sasaran yang digariskan oleh pengurusan MFL U23.

“Jangan berputus-asa selagi kamu berada dalam padang, tunjukkan komitmen serta semangat juang tinggi dan jangan gentar menghadapi musuh.

“Saya serta barisan pihak pengurusan sentiasa memberikan sokongan moral serta memastikan nama Sabah Maju Jaya dapat diterjemahkan untuk mencapai kejayaan di persada liga nanti,” jelas Hajiji.

Sementara itu, Pengurus Pasukan MFL U23 Sabah FC, Datuk Abdul Kassim Razali menzahirkan penghargaan atas kehadiran Ketua Menteri Sabah sekali gus turut mendoakan kejayaan Pasukan MFL U23 Sabah FC yang memulakan kempen pertama menjelang Mei depan.

“Sudah pasti lontaran kata-kata semangat serta sokongan beliau selaku pemimpin nombor satu di negeri ini sangat bermakna buat pasukan ini.

“Semoga ia akan menjadi pembakar semangat buat pemain muda ini untuk mengorak langkah lebih agresif untuk menggenggam kejayaan di masa depan,” tambah Abdul Kassim.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top