Sabah akan menerima lebih 800 pemain golf riadah mulai November

golf.jpg
Kongsi Bersama

NEW DELHI: Sabah bersedia menjadi tuan rumah kemasukan lebih 800 pemain golf riadah India mulai bulan depan.

Ia berikutan langkah susulan yang membuahkan hasil oleh Lembaga Pelancongan Sabah (STB) ke atas lawatan penerokaan oleh delegasi pakar golf India ke Sabah pada Mei tahun ini, yang mendorong minat daripada pemain-pemain golf India.

Pembantu Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah merangkap Pengerusi STB Datuk Joniston Bangkuai mengunjurkan kehadiran yang lebih besar kerana peminat-peminat golf ini dijangka ditemani keluarga mereka.

“Kita berada di ambang satu lagi babak menarik dalam perjalanan pelancongan Sabah kerana kami juga menjangkakan sekumpulan pemain golf riadah India tahun depan akan mengadakan kejohanan di Sabah.

“Prospek ini disahkan oleh rakan kongsi kami di Tourism Malaysia,” katanya selepas pertemuan dengan Anil Dev, wakil Golf Plus India yang menguruskan perjalanan pemain golf India ke Sabah.

Tourism Malaysia New Delhi menyasarkan 850 pemain golf rekreasi dan berkumpulan dari India melawat Sabah.

Golf Plus India dijangka membawa kumpulan golf Rotary, komponen Persatuan Golf Asia Selatan untuk Rotarians, Februari depan.

Ini akan menjadi kumpulan Rotary mengandungi 250 orang dengan pasangan dari pelbagai negara di Asia Selatan, dengan 75 peratus daripada pemain golf adalah dari India.

 

Berita asal: Daily Express

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top