Rakyat Sabah ‘Doakan’ Warisan Kalah – Bung Moktar

bunggg.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Rakyat Sabah “berdoa” agar parti Warisan kalah dalam pilihan raya akan datang kerana mereka tidak melihat kemajuan dan pembangunan walaupun terdapat “janji manis” yang ditabur kepada mereka, kata Pengerusi Perhubungan Umno Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin.

Beliau berkata, Warisan Plus menang dalam pilihan raya Mei 2018 disebabkan banyak “sentimen negatif” dalam tempoh kempen.

“Mereka menabur janji manis kepada rakyat. Kami tidak tahu apa lagi tawaran yang akan mereka buat kali ini, “katanya kepada pemberita di ibu pejabat Umno di sini hari ini.

Bung, yang merupakan ketua jentera Barisan Nasional bagi PRN itu mengatakan bahawa banyak janji dalam manifesto Warisan belum ditunaikan.

“Itulah sebabnya orang Sabah muak dan berdoa agar Warisan jatuh.”

Katanya, BN / Umno sudah bersedia untuk memenuhi kehendak rakyat. “Kami bersatu dan bertekad untuk menggerakkan jentera pilihan raya kami di semua 25 bahagian di seluruh negeri untuk memastikan calon kami mencapai kejayaan.”

Dia juga mengatakan bahawa dia tidak akan membiarkan tuduhan rasuah yang dihadapi menghalangnya daripada menjalankan kempen yang baik.

Komen

Kongsi Bersama

3 Replies to “Rakyat Sabah ‘Doakan’ Warisan Kalah – Bung Moktar”

 1. Bulud Opie says:

  Sokong 1000% kenyataan
  YB Dato’ Sri Bung Moktar Haji Radin 💪

  1. Sabahan says:

   Hanya orang bodoh dari Sabah saja yang sanggup dengar dan berdoa macam itu. Mungkin gembira selama ini dapat tong biru. Kebodohan apa ini? Bung bukan duduk kat Sabahlah….

 2. Syukur says:

  Jum rakyat Sabah, kita doa ramai2, ya Allah yg maha kuasa lagi maha bijaksana, engkau tahu bahawa kami sedang memilih pemimpin negri kami, tunjukkan lah hati dan akal rakyat’ Sabah agar memilih pati *WARISAN* yg baru memerintah 2 tahun lebih, lindungi lah rakyat SABAH dari termakan fitnah daudomba dan di kasi takut2, dari pada pati yg berpuluh-puluh tahun memerintah Sabah, cekal hati kami ya Allah, teguh kan iman kami dari godaan syaitan yg mengunakan wang ringgit, teguh kan hati kami ya Allah..😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top