Rafizi Mahu Saman Pengikut Setpol Anwar Lempar Fitnah

Rafizi-tweet.jpg
Kongsi Bersama

Bekas Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap seorang individu yang didakwanya bersekongkol dengan Setiausaha Politik Presiden PKR, Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak yang melemparkan fitnah terhadapnya.

Bekas pengikut setia Datuk Seri Anwar Ibrahim itu dalam ciapan di akaun Twitternya mendakwa bekas stafnya di Invoke, Purnima Wijendra yang menggunakan nama @purryness dalam akaun Twitter membuat fitnah kononnya dana yang dikumpul Rafizi daripada orang awam sudah kehabisan dan ia dikatakan menjadi puncanya mahu kembali dalam arus politik.

“Finally the SOTONG is showing his true colours. Wait and watch the real him. Probably the public funding that he collected during GE14 has depleted and that’s why he is trying to make his way back to politics. (Terjemahan: Akhirnya SOTONG menunjukkan sifat sebenarnya. Tunggu dan lihat sifat sebenarnya. Kemungkinan dana awam yang dikumpulnya semasa PRU14 sudah kehabisan dan ia punca beliau cuba kembali masuk semula dalam politik),” kata Purnima dalam ciapannya.

Tindakan tersebut mengundang rasa tidak puas hati Rafizi dan mahu bertindak menyaman individu tersebut dan mendakwa bekas stafnya itu kini sudah bersama dengan Farhash dalam mengkritiknya.

 

Baca seterusnya di: Agenda Daily

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top