PRN Sabah: Muktamad! PKR Guna Lambang Sendiri – Anwar

dsai.jpg
Kongsi Bersama

PETALING JAYA: PKR memutuskan untuk mengunakan lambang parti sendiri dalam pilihan raya negeri (PRN) Sabah, kata Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Presiden PKR itu berkata, walaupun terdapat cadangan supaya PH dan Warisan menggunakan 1 lambang dalam menghadapi lawan, namun parti itu memuktamadkan untuk menggunakan lambang mata miliknya.

“Ada cadangan (PH, Warisan guna 1 lambang), tetapi PKR memutuskan untuk menggunakan lambang PKR,” katanya ketika ditemui pemberita selepas menghadiri majlis kemasukan ahli baru PKR di Port Dickson hari ini.

Mengulas soal agihan kerusi, termasuk dengan Warisan, Anwar yang juga pengerusi PH berkata, rundingan akan dibuat secara adil dan PKR akan mempertaruhkan calon berwibawa.

“Tradisi rundingan diteruskan supaya ada konsensus, pembahagiaan adil dan PKR akan tentukan calon kita berkelayakan dan berwibawa,” katanya.

Sebelum ini, Pakatan Harapan (PH) Sabah berkata, pihaknya bersedia mempertimbangkan cadangan menggunakan lambang Warisan untuk gabungan itu bertanding pada PRN Sabah.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top