Portal SSMJ, Pelan Strategik SMJ 2023-2025 dilancar

portal-smj.jpg

Rosmadi (tiga dari kanan) menyempurnakan gimik perasmian pelancaran Portal i-SMJ dan Pelan Strategik SMJ 2023-2025 ( Kredit Foto: Jabatan Penerangan Sabah )

Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Portal Sekretariat SMJ dan Pelan Strategik SMJ 2023-2025 dilancarkan dalam Program Sesi Libat Urus Hala Tuju Sabah Maju Jaya – Pelan Pembangunan SMJ.

Portal Sekretariat SMJ dibangunkan untuk melaksanakan transformasi pendigitalan bagi penyampaian perkhidmatan kerajaan yang lebih berinformatif dan efektif.

Ia memaparkan maklumat mengenai aktiviti semasa Sekretariat SMJ, maklumat Buku Terbitan Sekretariat SMJ serta jaringan kerjasama web antara kerajaan persekutuan, kerajaan negeri serta pihak berkepentingan yang berhubung kait dengan peranan sekretariat terbabit.

Manakala, Pelan Strategik Sekretariat Sabah Maju Jaya 2023 – 2025 disediakan untuk tempoh tiga tahun berdasarkan kepada peranan Sekretariat SMJ.

Bagi mendokong visi Sekretariat SMJ, Pelan Strategik tersebut disediakan untuk menjadi peneraju memudahcara pencapaian Hala Tuju Sabah Maju Jaya.

Pelan Strategik adalah satu dokumen rancangan yang merangkumi matlamat utama, strategi dan langkah-langkah tindakan yang ditetapkan oleh Sekretariat SMJ untuk mencapai visi, misi, dan objektif jangka panjangnya.

Pelancaran terbabit disempurnakan oleh Ketua Pegawai Penyelaras Sekretariat Sabah Maju Jaya (SMJ) Datuk (Datu) Rosmadi Datu Sulai di sini dan turut dihadiri ketua-ketua Jabatan Negeri dan Persekutuan serta wakil pertubuhan bukan kerajaan.

Dalam program itu, empat sesi forum dilaksanakan dengan beberapa panel yang dijemput khas menerusi tajuk, “Blast From The Past and Back To The Future” oleh Rosmadi, “Journey Pelan Pembangunan SMJ 1.0:2021-2025” (Ketua Pegawai Operasi SSMJ, Ramlee Kariah, “Forum Interaktif: Hala Tuju SMJ (Pelan Pembangunan SMJ 2.0): Back To The Future” dan “Komunikasi Strategik: Mencorakkan Persepsi Awam Terhadap Kerajaan”.

Turut hadir dalam program tersebut Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (Pentadbiran) Datuk Diyanah Abdullah. — JABATAN PENERANGAN SABAH/Sabah News

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top