PHRS Tanding Empat Kerusi

PHRS.jpg
Kongsi Bersama

TAWAU: Parti Harapan Rakyat Sabah (PHRS), sebuah parti tempatan, akan bertanding empat kerusi dalam pilihan raya negeri Sabah, dengan memusatkan tumpuannya kepada kawasan Parlimen Tawau dan Kalabakan.

Presiden PHRS Tan Sri Liew Yun Fah mengatakan parti itu akan bertanding di kerusi Balung dan Sri Tanjong di kawasan Parlimen Tawau dan kerusi Kukusan dan Merotai di kawasan parlimen Kalabakan.

Bekas Naib Presiden Parti Gerakan Rakyat Malaysia itu mengatakan PHRS akan meletakkan bekas ketua Pemuda UMNO Tawau, Ariffin Kassim di Balung; Yapp Yin Hoau di Sri Tanjong dan David Wong Jin Soon di Kukusan dan beliau sendiri akan bertanding di Merotai.

“Tawau terlalu lama ketinggalan. Kita harus mengembangkan bidang ini, misalnya dari segi ekonomi. Ratusan juta ringgit telah dijana di Sabah melalui sektor pelancongan tetapi Tawau tidak menikmati faedahnya.

“Oleh itu, hari ini, saya berkumpul dengan rakan-rakan saya kerana kami mempunyai visi dan misi yang sama. Sekiranya kita diberi mandat, kita akan memperjuangkan semua yang harus dinikmati oleh rakyat, ”katanya pada sidang media di sini semalam.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top