Peletakan Jawatan Justin Kecewakan DAP Tawau

Dapsy-tawau.jpg
Kongsi Bersama

Kecewa dengan keputusan ADUN Sri Tanjong Justin Wong keluar dari DAP, Ketua DAPSY Tawau Thien Ee Hang berjanji untuk meneruskan perjuangan parti itu di Tawau.

Thien memohon maaf kepada pengundi Sri Tanjong dan beliau amat terkejut dan kecewa dengan peletakan jawatan Justin daripada parti itu.

“Dalam pilihan raya negeri yang lalu, pengundi Sri Tanjong sekali lagi memberikan sokongan padu dan kepercayaan kepada DAP, dengan harapan calon muda Justin akan membawa fenomena politik baharu dan bersuara untuk Sri Tanjong,” katanya.

“Malangnya, kini beliau memilih untuk mengkhianati amanah parti, serta mandat yang diberikan rakyat pada pilihan raya negeri.

“Selepas Justin memenangi pilihan raya, dia telah bekerja keras untuk memperjuangkan politik baharu untuk belia, tetapi kini dia telah pergi ke arah sebaliknya, menunjukkan contoh yang buruk kepada ramai orang muda yang bersemangat,” katanya.

Beliau berkata alasan Justin untuk keluar parti adalah sangat tidak masuk akal, kerana beliau dipilih menganggotai jawatankuasa parti negeri dengan undian tertinggi dalam pemilihan parti tahun lepas, dan memenangi kepercayaan ahli akar umbi parti.

Katanya lagi, walaupun dia kesal dengan apa yang dilakukan oleh Justin, DAP Tawau akan terus bekerja keras, berdiri bersama rakyat Tawau, dan berjanji untuk berkumpul semula dan memulakan semula dalam masa terdekat.

Beliau menegaskan DAP Tawau akan terus meneruskan semangat Roket untuk membina Malaysian Malaysia yang benar-benar milik setiap rakyat Malaysia.

Dia juga mengecam sekeras-kerasnya semua percubaan untuk melanggar tingkah laku melompat parti peribadi, dan percaya bahawa ini hanyalah kenyataan yang menipu diri sendiri.

“Apabila Justin keluar parti, dia sudah mengkhianati kepercayaan rakyat dalam pilihan raya negeri pada 2020, menjejaskan sistem demokrasi Sabah dan menghina semangat demokrasi.”

Thien turut menyeru lebih ramai anak muda Tawau yang meminati politik untuk menyertai DAP Tawau dan bersama-sama berkhidmat untuk tanah air tercinta.

 

 

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top