Pejabat Labuan Shipyard Musnah Dalam kebakaran

kebakaran.jpg
Kongsi Bersama

LABUAN: Bangunan pejabat Labuan Shipyard Engineering Sdn Bhd (LSE) berusia empat dekad, musnah dalam kebakaran pada hari Krismas.

Bangunan kayu itu yang dibina pada 1974 menempatkan beberapa jabatan termasuk jabatan kewangan dan pentadbiran serta pejabat ketua pegawai eksekutif (CEO).

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Labuan, Ismaidi Ismail, berkata kebakaran dilaporkan bermula kira-kira 7 malam, dengan punca kebakaran masih dalam siasatan.

“Kami menerima panggilan kecemasan kebakaran itu pada 7.33 malam dan anggota kami dengan tiga jentera dari ibu pejabat kami di Balai Bomba Rancha-Rancha bergegas ke tempat kejadian dan mendapati pejabat itu sudah terbakar.

“Anggota bomba berjaya memadamkan kebakaran dalam masa kira-kira satu jam 15 minit,” katanya.

Ismaidi berkata, tiada laporan mengenai kecederaan atau kemalangan jiwa dalam kejadian itu.

“Kebakaran itu merosakkan hampir 100 peratus struktur kayu, di mana fail, komputer dan peralatan pejabat musnah,” katanya.

Menurut seorang pekerja yang melihat asap keluar dari pejabat, kejadian itu tidak dijangka kerana tiada kakitangan bekerja di pejabat sebelum kejadian.

“Tiada apa yang boleh kami lakukan kerana kebakaran bermula dari dalam pejabat, dan kebakaran memusnahkan jabatan kewangan dan pejabat CEO,” katanya. – BERNAMA

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top