PBRS Sedia Pertahankan Tuaran Untuk BN

PBRS-Tuaran.jpg

Kurup (kanan) menerima borang permohonan keahlian daripada wakil ahli baharu.

Kongsi Bersama

TAMPARULI: Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) bersedia mempertahankan kerusi Parlimen Tuaran bagi Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum ke-15 akan datang.

Presidennya Tan Sri Joseph Kurup berkata dengan lebih 10,300 ahli di kawasan parlimen itu, PBRS yakin dapat mempertahankan kerusi itu yang menjadi kubu kuat BN sejak pilihan raya umum ke-11 pada 2004.

“PBRS kini mempunyai kira-kira 4,500 ahli di Tuaran dan dengan kemasukan 5,842 ahli baharu hari ini, parti itu bersedia untuk mempertahankan kerusi itu untuk BN,” kata Kurup ketika menerima borang permohonan keahlian daripada ahli baharu itu pada Ahad lepas.

Permohonan keahlian adalah daripada 210 individu dari Pintasan, 130 dari Kadamaian, 1,512 dari Pantai Dalit, 1,224 dari Sulaman, 2,234 dari Tamparuli, 872 dari Kiulu dan 1,050 dari Inanam menjadikan jumlah keseluruhan 7,232 ahli baharu untuk parti.

“Dengan lebih ramai rakyat dari seluruh negeri menyertai PBRS, ia menunjukkan keyakinan mereka terhadap keupayaan BN untuk mentadbir negara telah kembali dan rakyat mahukan kestabilan politik dan ekonomi seperti yang dinikmati negara semasa era pemerintahan BN,” katanya.

Kurup menyeru rakyat Sabah untuk bersatu menyokong semua calon BN yang diletakkan pada pilihan raya umum akan datang demi kemajuan, kemakmuran dan pembangunan negeri.

Beliau turut melahirkan harapan agar rakyat tidak lagi terpedaya dengan janji kosong yang ditabur oleh pembangkang.

 

Berita asal: The Borneo Post


Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top