Nasihat Pairin Beri Inspirasi Kepada GRS

hajiji-pairin.jpg

(Kredit foto: FB Hajiji Haji Noor)

Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Nasihat bekas Ketua Menteri Tan Sri Joseph Pairin Kitingan telah membantu memberi inspirasi kepada Gabungan Rakyat Sabah (GRS) untuk menjadi seperti hari ini.

Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor yang juga Pengerusi GRS memberi penghargaan istimewa kepada bekas Parti Bersatu Sabah (PBS) dalam ucapannya pada majlis pelancaran rasmi parti baharunya – Parti Gagasan Rakyat Sabah (Gagasan Rakyat) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah ( SICC) di sini Khamis.

Hajiji berkata sehingga hari ini masih segar di fikirannya pandangan yang diberikan Pairin yang amat dihormatinya ketika melawatnya (Pairin) kira-kira setahun lalu.

Saya berkongsi dengannya, memaklumkan tentang penubuhan Parti Gabungan Rakyat Sabah (GRS). Walaupun tidak lagi memegang sebarang jawatan rasmi dalam politik, beliau (Pairin) memberikan komitmen untuk menyokong perjuangan GRS.

Beliau juga menasihati saya dan rakan-rakan berfikir dan berusaha meneruskan perjuangan dalam parti tempatan. Beliau berhasrat untuk melihat GRS menjadi sebuah kapal yang bukan sahaja membawa 100 peratus imej tempatan tetapi turut disertai sepenuhnya oleh semua parti tempatan,” kata Ketua Menteri.

Pairin, yang juga bekas Presiden PBS, adalah antara kira-kira 10,000 pemimpin dan penyokong yang menghadiri majlis pelancaran itu. – Harian Ekspress

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top