Mayat Remaja Terjatuh Sungai Di Tuaran Ditemukan Di Perairan Kudat

map.jpg

Jarak tempat mangsa dilaporkan terjatuh sungai dengan tempat mangsa ditemui kira-kira 102km.

Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Mayat seorang remaja lelaki berusia 13 tahun, yang terjatuh dari jambatan gantung ketika berswafoto di Tuaran seminggu lalu, ditemui di perairan Kudat, kira-kira 102.13 km ke utara lokasi kejadian.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Sabah berkata, orang awam menemui mayat Mohd Hisham Iskandar Azli pada kira-kira 9.10 pagi Sabtu di Kg Rukom, di Kudat.

Mohd Hisham dikenal pasti secara positif oleh ahli keluarga pada 4.15 petang, kata jurucakap itu sambil menambah mayat itu diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut.

Mangsa sedang berswafoto di atas jambatan gantung di Kg Telibung di daerah Tuaran apabila terjatuh ke dalam sungai itu kira-kira jam 2.30 petang, 8 Julai lalu.

Dia dipercayai sama ada berdiri atau duduk di atas pagar jambatan gantung apabila tergelincir dan terjatuh ke dalam sungai, menurut laporan awal yang diterima anggota bomba.

Mohd Hisham dihanyutkan arus sungai yang deras ketika cuba sedaya upaya untuk berenang ke tebing sungai tetapi gagal.

Dua rakannya juga telah terjun ke dalam sungai untuk cuba menyelamatkannya, tetapi mereka tidak dapat melawan arus dan terpaksa berenang ke pantai untuk menyelamatkan diri, demikian menurut laporan awal yang diberikan kepada Ketua Balai Bomba Tuaran Mohd Abd Qawie Abdul Gapar .

Operasi mencari dan menyelamat pelbagai agensi telah dilancarkan di sepanjang sungai dan muara sungai tidak berhasil. Pencarian secara rasmi dihentikan pada pukul 5 petang Sabtu selepas mayat mangsa dikenal pasti oleh keluarga.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top