Majlis Jamuan Aidilfitri DUN Usukan Meriah: Kehadiran Melangkau Perbezaan Politik

open-house.png
Kongsi Bersama

KOTA BELUD: Meskipun berbeza ideologi politik namun ia tidak menghalang pemimpin pembangkang di negeri ini untuk mengunjungi Majlis Jamuan Aidilfitri DUN Usukan yang dihoskan ADUN Usukan Datuk Seri Panglima Dr Salleh Said Keruak yang diadakan di Dewan Masyarakat Tun Said.

Menurut Salleh, antara pemimpin pembangkang yang hadir ialah Naib Presiden UPKO yang juga ADUN Kadamaian Datuk Ewon Benedick.

Majlis itu turut diserikan dengan kehadiran Timbalan Ketua Menteri yang juga Ketua Umno Sabah Datuk Seri Panglima Bung Moktar Radin dan para pemimpin Umno Kota Belud.

Para pemimpin itu merupakan antara ribuan orang ramai yang mengunjungi Majlis Jamuan Aidilfitri DUN Usukan.

Menurut pengunjung Mohd Ashpawie Mohd Yahya dari Kampung Tombol, kehadiran para pemimpin kerajaan negeri dan pembangkang membuktikan perbezaan politik bukan halangan untuk saling menghormati termasuk menyambut perayaan Aidilftri.

“Inilah keunikan budaya di Sabah…sentiasa saling menghormati antara satu sama lain tanpa mengira fahaman politik, agama dan bangsa,” katanya.

Beliau berkata kesederhanaan dan sikap saling menerima serta menghormati antara satu sama lain amat penting dalam menghadapi pelbagai cabaran, termasuk ancaman ektremisme.

“Harapan saya agar Sabah terus menjadi contoh dan model perpaduan serta keharmonian terbaik di negara ini,” katanya.

 

-Jesselton Times

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top