Lapan Pemain B22 Sabah Tandatangani Kontrak

IMG-20210203-WA0007.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Lapan pemain skuad Piala Presiden Sabah (B22) yang berlatih bersama skuad senior Sabah FC musim ini menandatangani kontrak dengan Persatuan Bolasepak Sabah (SAFA) pagi tadi.

Mereka ialah Gerald Gadit, Mohd Hizaz Lokman, Abdul Hanafie Tokyo Hasim, Mohd Nasip Mohd Zain, Mohd Nazemizan Nalson, Mohd Azlizan Mohd Azlan, Mohd Naaim Firdaus Stibin dan Mohamad Sahrizan Saidin.

Turut menandatangani kontrak ialah jurulatih pasukan, Johnny Dominicus, Pengurus pasukan, Ahmad Syuaib Nasir dan staf pengurusan pasukan B22 musim ini.

Mereka menandatangani kontrak itu di pejabat SAFA di Likas disaksikan peguam persatuan, Azhier Farhan Arisin.

Majlis itu dihadiri Timbalan Presiden SAFA, Datuk Juil Nuatim, Setiausaha Agung SAFA, Bennedict Asmat, penolongnya, Azman Mastar dan Setiausaha Eksekutif, David Wisom.

Johnny berkata, lapan pemain itu merupakan yang terawal menandatangani kontrak manakala yang lain akan menandatangani kontrak dalam masa terdekat.

Menurutnya, pasukan kendaliannya itu akan dibarisi 25 pemain bagi menghadapi  cabaran Liga Piala Presiden musim ini.

“Kita sedang dalam proses untuk memuktamadkan senarai akhir pemain yang akan menganggotai pasukan dan ia dijangka dapat dilakukan dalam sedikit masa lagi,” katanya.

Sementara itu, Juil yang juga Pengarah pasukan B22 berharap pemain-pemain terbabit terus berusaha meningkatkan prestasi bagi membolehkan mereka terus berpeluang beraksi bersama skuad senior nanti.

Katanya, peluang mereka berlatih bersama skuad Sabah FC ketika ini perlu dimanfaatkan sepenuhnya bagi memastikan mereka terus berpeluang menganggotai pasukan senior itu pada masa akan datang.

“Anda semua masih muda dan peluang itu sentiasa terbuka untuk kamu. Manfaatkan peluang itu sebaik-baiknya,” tegas Juil.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top