KPN: Zahid, Anwar Dinasihat Buat Laporan Polis

KPN.jpg
Kongsi Bersama

Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador, menasihatkan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim membuat laporan polis berhubung rakaman perbualan audio telefon yang sedang tular di media sosial.

Abdul Hamid berkata, setakat ini pihaknya belum menerima laporan daripada kedua-dua individu berkenaan selain siasatan akan dilakukan sekiranya perkara tersebut mengganggu-gugat keamanan orang ramai.

“Setakat ini saya tidak dimaklumkan lagi, laporan belum dibuat lagi. Kita tunggulah, kalau betul beliau (Ahmad Zahid dan Anwar) difitnah, demi kebaikan, buatlah laporan.

“Kita lihat daripada tempoh reaksi orang ramai terhadap audio tersebut. Sampai satu tahap ia menimbulkan kebimbangan dan kegusaran semua, kita akan jalankan siasatan,” kata beliau pada sidang akhbar selepas menghadiri mesyuarat Operasi Bersepadu Op Khazanah (OBK) Siri 7 di Hotel Casa Del Rio di Melaka pada Jumaat.

Turut hadir ialah Ketua Pengarah Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Semenanjung, Datuk Abdul Kadir Abu Hashim dan Ketua Pengarah Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM), Datuk Seri Abdul Latif Abdul Kadir.

Mengulas lanjut, beliau berkata, sejak rakaman itu tular Rabu lalu, pihaknya telah menerima tujuh laporan berhubung perkara tersebut.

Bagaimanapun, Abdul Hamid, berkata siasatan lanjut termasuk menganalisis suara salah seorang daripada mereka hanya akan dibuat selepas pihaknya membuka kertas siasatan.

“Polis juga akan menilai bukti-bukti lain bagi membantu siasatan kes berkenaan,” katanya. – PN BBC

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top