KM Sabah Positif Covid-19

hajiji-1.jpg
Kongsi Bersama

Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Panglima Hajiji Mohd Noor postif Covid-19 dan kini mendapat rawatan di Queen Elizabeth Hospital (QEH) di Kota Kinabalu, maklum Setiausaha Perhubungan Awam kepada Ketua Menteri Sabah, Effendi Mohamed Sunoh.

“Hasil ujian terbaru mengesahkan beliau didapati positif.

“Datuk Seri Panglima Haji Hajiji Haji Noor, kini sedang menjalani rawatan di Queen Elizabeth Hospital (QEH) bagi rawatan seterusnya,” katanya pada satu kenyataan malam tadi.

Jelasnya, keadaan kesihatan Hajiji yang berusia 65 tahun “baik dan stabil.”

“Walaupun sedang menjalani rawatan, YAB masih menjalankan tugas dan tanggungjawabnya di tempat rawatan, menerusi panggilan telefon dan sidang video (video conferencing). Kerajaan negeri berfungsi seperti biasa.

“YAB mengajak seluruh rakyat Sabah agar bertenang dan bersama-sama berdoa agar Allah SWT sembuhkan dan selamatkan Sabah dan Malaysia daripada Covid-19,” katanya lagi.

Terdahulu hari ini, dilaporkan Menteri Kewangan II Sabah Datuk Seri Panglima Masidi Manjun menafikan Hajiji dan isterinya Julia Salag positif Covid-19 dimasukkan ke hospital.

Kelmarin, Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah Datuk Seri Panglima Safar Untong, dalam satu kenyataan memaklumkan Hajiji akan menjalani kuarantin kendiri selama dua minggu setelah terdedah kepada individu positif Covid-19.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top