Klip Seks: Phoong Lapor Polis

phoong.jpeg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Menteri Belia dan Sukan sementara Phoong Jin Zhe menjadi sasaran serangan dalam talian yang bertujuan untuk mencemarkan reputasinya.

Bekas Adun Luyang itu mendakwa seseorang dengan nama Jordan Lim telah menyiarkan gambarnya bersama teman wanitanya di Facebook dan memberitahu netizen untuk berkongsi catatan tersebut untuk mendapatkan klip seks mereka.

“Pertama sekali, saya ingin meminta maaf kerana perkara ini seharusnya menjadi masalah peribadi dan tidak boleh melibatkan orang ramai,” katanya kepada pemberita setelah membuat laporan polis di balai polis Karamunsing di sini semalam.

“Tetapi ini melibatkan serangan peribadi yang serius terhadap saya dan itulah sebabnya saya membuat laporan.

“Ketika bahang pilihan raya semakin hangat, situasi politik menjadi semakin menjijikkan. Pilihan raya ini boleh menjadi paling kotor dalam sejarah dan ini sangat menyakitkan saya. ”

Phoong mengatakan perkara seperti inilah merupakan sebab mengapa banyak pemuda menjauhkan diri dari politik, bahkan hingga membencinya.

Setelah terlibat dalam politik selama 10 tahun kebelakangan ini, Phoong berkata, beliau berniat untuk membawa jenis politik baharu untuk Sabah.

“Politik haruslah mengenai kepercayaan, idealisme dan kebijakan, bukan berdasarkan serangan pribadi, politik wang atau perampasan kuasa,” katanya, sambil menambah kata bahwa bersedia menerima kritikan dan saranan untuk meningkatkan prestasinya sebagai adun dan menteri.

“Tetapi saya menolak segala jenis serangan peribadi yang berlebihan. Saya juga ingin meminta maaf kepada teman wanita saya yang terpaksa menderita kerana berpolitik, ”katanya sambil mendesak rakyat Sabah menolak taktik politik kotor dan lapuk itu.

Katanya lagi, beliau telah mengarahkan peguamnya mengambil tindakan undang-undang berhubung perkara itu.

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top