Klinik Kesihatan Mansiat Musnah Terbakar

Klinik-terbakar.jpg

Api marak membakar bangunan klinik kesihatan Mansiat. (Foto: Facebook/FMT)

Kongsi Bersama

Klinik kesihatan Mansiat berstruktur kayu di Jalan Tulid, Sook, terletak kira-kira 40km dari pekan Keningau musnah dalam kebakaran, petang semalam.

Pusat Gerakan Operasi Bomba Sabah dalam kenyataan, memaklumkan pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 4.48 petang dan lapan pegawai serta anggota Balai Bomba Sook digegaskan ke lokasi bagi memadamkan kebakaran.

“Sebaik pasukan bomba tiba, didapati klinik berstruktur kayu itu sudah terbakar 100%. Kebakaran berjaya dikawal kira-kira 6 petang,” menurut kenyataan itu.

Kebakaran tidak melibatkan sebarang kecederaan atau kemalangan jiwa manakala punca kejadian serta jumlah kerugian sedang disiasat.

Seorang penduduk, Rianna Malaju, 22, berterima kasih atas kepantasan pihak bomba tiba di tempat kejadian dan mengawal kebakaran.

“Klinik ini yang wujud sejak 1970-an memudahkan orang kampung mendapatkan rawatan dan khidmat kesihatan. Kami harap pihak bertanggungjawab mengambil tindakan segera untuk membina semula klinik ini,” katanya menurut laporan Bernama. – FMT

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top