Kerajaan Sabah beri bantuan khas RM2,000 kepada penjawat awam negeri

Masidi-bajet.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Kerajaan negeri Sabah mengumumkan pemberian bantuan khas kewangan sebanyak RM2,000 kepada semua penjawat awam negeri termasuk penjawat awam sementara, kontrak dan pekerja sambilan harian.

Menteri Kewangan Datuk Seri Panglima Masidi Manjun, ketika mengumumkannya berkata ia akan dibayar dua kali, iaitu RM1,000 dibayar pada bulan Januari 2024 dan RM1,000 lagi dibayar menjelang Aidilfitri 2024.

Pengumuman mengenai perkara itu dibuat dalam pembentangan Belanjawan Negeri 2024 di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sabah hari ini.

Beliau berkata, pemberian khas itu selaras dengan pengumuman kerajaan Persekutuan dan sebagai tanda penghargaan atas komitmen dan usaha para penjawat awam dalam menggalas tugas yang telah diamanahkan demi keharmonian dan kesejahteraan rakyat.

Beliau berharap insentif tersebut akan memberi suntikan semangat kepada para penjawat awam negeri untuk terus bersemangat dan berusaha dengan lebih gigih lagi demi meningkatkan mutu penyampaian perkhidmatan awam kepada rakyat.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top