Jelani Dilantik Setiausaha Agung SAFA Yang Baharu

Jelani-dilantik-SUA-Safa.jpg
Kongsi Bersama

Oleh: Jaafar Abd Wahid

KOTA KINABALU: Datuk Dr. Jelani Hamdan dilantik sebagai Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Sabah (SAFA) yang baharu menggantikan Benedict Asmat berkuatkuasa serta merta.

Pelantikan Jelani diumumkan oleh Presiden SAFA, Datuk Seri Panglima Bung Moktar Radin di sini, hari ini.

Menurut beliau, pihaknya telah menerima surat peletakan jawatan daripada Benedict dan Jelani akan mengambil alih tugas itu.

Benedict merupakan Timbalan Setiausaha Tetap Kementerian Kerja Raya (KKR) dan mengikut peraturan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), seseorang penjawat awam tidak boleh memegang jawatan setiausaha agung badan bolasepak negeri.

Bung yang juga Timbalan Ketua Menteri dan Menteri Kerja Raya, mengucapkan terima kash kepada bekas Setiausaha Agung SAFA itu atas sumbangannya sepanjang bersama dengan SAFA.

“Kita sedar banyak sumbangan beliau terhadap SAFA kerana dia telah memegang beberapa jawatan sebelum ini dan telah begitu lama berkhidmat dengan persatuan bolasepak negeri,” ujar beliau.

Jelani pula ketika ditemui di sini berkata, pihaknya berterima kasih dengan Presiden SAFA itu atas kepercayaan dan keyakinan terhadapnya untuk menggalas tugas baharu itu.

Katanya, beliau akan cuba melakukan yang terbaik untuk SAFA khususnya dalam memajukan sukan bolasepak di negeri ini.

“Sebagai Setiausaha Agung, tugasnya memang berat namun dengan kepercayaan yang diberikan Presiden, saya akan menggalas tugas ini sebaik mungkin untuk membantu kepimpinan SAFA khususnya presiden memacu sukan bolasepak maju ke hadapan,” tambahnya.

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top