Jadikan PRN Melaka Medan Pertandingan Dasar Bukan Personaliti – Salleh

ssk.jpg
Kongsi Bersama

Bekas menteri persekutuan Datuk Seri Panglima Dr Salleh Said Keruak berharap pilihan raya Melaka 20 Nov ini akan menjadi pertandingan dasar dan bukan personaliti.

“Paling penting, sila patuhi semua SOP supaya kita dapat meminimumkan risiko berkaitan Covid-19,” kata bekas ketua menteri Sabah itu dalam catatan Facebook hari ini.

Barisan Nasional, Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional mengadakan sidang media semalam untuk mengumumkan calon mereka untuk pilihan raya Melaka akan datang.

Gabungan itu berkata mereka akan bertanding di semua 28 kerusi DUN untuk direbut.

Sambil menyatakan bahawa ketiga-tiga gabungan itu kini secara rasmi mengumumkan hasrat mereka untuk meletakkan calon bagi semua kerusi, Salleh berkata “ini menunjukkan bahawa demokrasi masih hidup dan sihat”.

Beberapa pakar perubatan meramalkan lonjakan kes positif Covid-19 baharu akan terjadi susulan pilihan raya negeri itu, dengan “kes terobosan” di mana majoritinya adalah mereka yang telah diberi vaksin.

Kementerian kesihatan telah melarang ceramah dan perhimpunan awam untuk mengurangkan kesesakan.

Dewan Undangan Negeri Melaka dibubarkan pada 5 Okt lepas selepas empat ADUN menarik balik sokongan mereka terhadap Datuk Seri Sulaiman Md Ali sebagai ketua menteri.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top