Hotel Guna Kaedah Baharu Tarik Pelanggan

magellan.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Hotel-hotel  di sini menggunakan strategi yang berbeza untuk menarik pelanggan semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sutera Harbour Resort misalnya menawarkan makanan untuk dibawa pulang dengan harga serendah RM10, berbanding harga biasa antara RM18 hingga RM28.

Pengurus Besar Magellan Sutera Resort, Adrian De Rozario, berkata langkah menurunkan harga adalah bagi mendapatkan jumlah, dari segi penjualan.

“Terdapat sambutan yang baik di kalangan pelanggan, pejabat korporat dan bank.

“Kegemaran mereka termasuk menu set khas dan set kombo kami, serta Assam Pedas Ekor,” katanya, sambil menambah bahawa promosi akan dilanjutkan kerana PKP akan diteruskan hingga 4 Februari.

Dia menambah bahawa promosi itu juga membantu pihaknya  mengekalkan pekerjaan di kalangan kakitangan.

Walaupun kerajaan membenarkan orang ramai menginap di hotel semasa PKP, Adrian berkata kadar penghunian masih rendah, kerana orang ramai  tidak dibenarkan melakukan perjalanan antara daerah.

Turut menyesuaikan diri dengan perubahan tersebut adalah Shangri-La’s Tanjung Aru Resort & Spa (STAR) yang menyediakan perkhidmatan makanan dan minuman di kawasan terbuka di premis tersebut.

Dari jam 11 pagi hingga 8 malam setiap hari, hotel ini menyediakan gerai untuk pemandu kenderaan untuk mengambil makanan dari kafe TATU, Shang Palace dan kedai Coco Joe.

Sebelum memesan makanan, pelanggan diminta memeriksa suhu dan mendaftar masuk dengan aplikasi MySejahtera. – NST

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top