Gusti Lengan: Sabah Bawa Pulang 16 Emas

gusti-lengan.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Persatuan Gusti Lengan Sabah pulang dengan mengumpul 16 emas, dua perak dan enam gangsa pada Kejohanan Gusti Lengan Kebangsaan yang berlangsung di Paradigm Mall, Selangor pada 18-19 Mac lepas.

Ketua pasukan, Jolly Johnson berkata, tiada gelaran keseluruhan diberikan walaupun kontinjen Sabah berjaya meraih emas terbanyak sepanjang saingan, manakala pasukan terdekat Putera Jaya hanya meraih 11 emas.

Jolly adalah antara enam atlet yang masing-masing meraih dua emas, manakala pemenang berganda lain ialah Earl Dominic, Damsi Abdullah, Wayne Weew Oliver, Dick Junior Daniel Marcus dan Radical Randy.

Penyumbang pingat lain ialah Juan Gary Dalliam Binsos (1 emas, 1 gangsa), Joffey Jolly (1 emas, 1 gangsa), Rony John Robert (1 emas, 1 perak), Michael Ford (1 emas), Micky Cheah Kok Fui ( 1 perak, 1 gangsa), Victor Larry (1 gangsa) dan Jumestalon Chong Jun (2 gangsa).

Michael Ford turut dinobatkan sebagai juara keseluruhan bagi kategori tangan kanan.

“Saya amat berbangga dengan pencapaian kami kali ini. Kami mempunyai skuad yang sangat kecil dengan hanya 15 ahli tetapi berjaya menewaskan pasukan lain dengan kemenangan terbanyak.

“Hanya Wilson Chong dan Elson Henry gagal naik ke podium.

“Walaupun telah memberikan yang terbaik, mereka tidak dapat membawa pulang sebarang pingat dan malangnya nasib tidak menyebelahi mereka,” katanya.

 

Sumber: Daily Express

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top