GRS-BN Bentuk Jawatankuasa Kerjasama Solidariti

CM-GRS.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU : Satu jawatankuasa kerjasama solidariti Gabungan Rakyat Sabah (GRS) – Barisan Nasional (BN) dibentuk bagi menyatukan parti-parti sedia ada dalam gabungan itu dan BN.

Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Hajiji Noor berkata, ia juga merupakan satu usaha bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) akan datang.

“Tujuan kita adalah untuk menyatukan bukan sahaja parti-parti dalam GRS tetapi dalam BN.

“Inilah tujuannya supaya kita hadapi PRU Parlimen bersama-sama.  Kalau boleh tidak mahu ada pertembungan di antara GRS dan BN,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Ahli Majlis Tertinggi GRS, di Menara Kinabalu, di sini pada Isnin.

Dalam perkembangan lain, Hajiji yang juga Pengerusi GRS berkata, parti GRS akan dilancarkan secara rasmi pada 26 Mei ini bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC).

“Dengan pelancaran parti GRS ini, secara rasminya maka kita menganggap bermulalah era baharu politik negeri Sabah dengan gabungan yang kita tonjolkan.

“Gabungan ini adalah untuk rakyat, kepentingan negeri Sabah dan juga untuk bersama-sama mentadbir dan juga memajukan Sabah pada masa akan datang,” katanya.

Pada mesyuarat itu, beberapa pengerusi jawatankuasa penyelaras GRS turut dilantik di setiap bahagian Parlimen di Sabah.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top