Gagasan Rakyat yakin GRS-PH akan berjaya kekalkan kuasa

GRS-PH.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Parti Gagasan Rakyat Sabah (Gagasan Rakyat) yakin Kerajaan Negeri GRS-PH akan mengekalkan kuasa pada Pilihan Raya Negeri ke-17 akan datang.

Timbalan ketua bahagian PGRS dari 74 bahagian di Sabah dan Labuan, semasa mesyuarat di ibu pejabat parti di Alam Mesra, berkata Kerajaan Negeri GRS-PH telah menunjukkan prestasi yang baik di bawah Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor, yang juga Presiden Gagasan Rakyat merangkap Pengerusi GRS.

Jurucakap timbalan ketua bahagian, George Teo, yang merupakan timbalan ketua bahagian Kiulu, berkata Gagasan Rakyat diterima baik oleh majoriti rakyat sejak Hajiji mengambil alih kepimpinan lebih setahun lalu.

“Kami sebagai timbalan ketua bahagian yakin momentum itu akan berterusan sehingga pilihan raya negeri akan datang. Kami akan bekerja keras untuk memastikan PGRS dan rakan kongsinya, termasuk PH, terus mentadbir Negeri dengan majoriti yang lebih besar.

“Pembangkang tidak mempunyai apa-apa untuk ditawarkan selain menyebarkan pembohongan dan kepalsuan. Semasa mereka memerintah, mereka tidak berbuat apa-apa untuk Sabah dan rakyat tetapi selepas kehilangan kuasa, mereka seolah-olah menjadi lebih bijak dalam sekelip mata dengan memutar belit setiap isu.

“Malah mereka mempermainkan slogan Sabah Maju Jaya pentadbiran Hajiji. Mereka sepatutnya malu kerana kelakuan sedemikian,” kata Teo.

Beliau berkata hubungan kerja antara parti komponen GRS dan PH adalah baik dan ini petanda baik untuk negeri dan rakyat.

“Hajiji telah bekerja tanpa jemu untuk mengukuhkan ekonomi negeri dengan membawa masuk pelabur asing serta mewujudkan peluang kepada rakyat.

“Beliau juga akan berusaha sedaya-upaya untuk memastikan isu-isu yang tidak dapat diselesaikan di bawah MA63 dipenuhi oleh Kerajaan Persekutuan, termasuk hasil 40 peratus,” katanya.

Teo berkata mesyuarat itu turut membincangkan isu kepimpinan akar umbi dan akan membentangkannya kepada pucuk pimpinan parti untuk dibincangkan agar masalah yang dihadapi dapat diselesaikan segera.

Antara yang menghadiri mesyuarat itu ialah Siriman Basir (Timbalan ketua Gagasan Rakyat Ranau), Datuk Abdul Muis Picho (Tg Batu), Datuk Musbah Jamli (Tempasuk), Datuk Saddi Abdul Rahman (Sukau), Datin Aminah Ambrose (Moyog) dan Prof Dr Sulaiman Tahajuddin (Sulabayan).

Mesyuarat itu dipengerusikan oleh Timbalan Setiausaha Agung Gagasan Rakyat Datuk Stephen Jimbangan

 

Berita asal: Daily Express

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top