Gagal Di Johor, Warisan Akan Struktur Semula Strategi Pilihan Raya

shafie-apdal-1.jpg

Gambar fail

Kongsi Bersama

Parti Warisan (Warisan) akan menyusun semula strategi sebagai persediaan menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15, menurut presidennya Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.

Beliau berkata meskipun keputusan Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor tidak seperti apa yang diharapkan parti itu, sekarang bukan masa untuk berputus asa.

“Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan tahniah kepada Barisan Nasional (BN) atas kemenangan dalam Pilihan Raya Negeri Johor dan paling penting, saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang berkempen tanpa mengenal penat lelah dan jemu untuk Parti Warisan.

“Dengan penuh keikhlasan, saya amat menghargai segala kerja keras dan usaha berterusan anda semua. Saya juga berterima kasih kepada rakyat Johor kerana sudi menerima kedatangan kami ke negeri ini,” katanya dalam kenyataan pada Ahad.

Pada PRN Johor, Warisan bertanding enam kerusi Dewan Undangan Negeri iaitu Pekan Nanas, Bekok, Johor Jaya, Bukit Batu, Mahkota dan Permas.

Calon yang mewakili Warisan ialah Hishamuddin Busri (Pekan Nanas), Sandara Segaran Arumugam (Bekok), Mohamed Noor Suleiman (Mahkota), Chen Hain Kai (Johor Jaya), Lew Ming Wen (Bukit Batu) dan Mohamed Ridza Busu (Permas).

BN memenangi PRN tersebut dengan memperoleh 40 daripada 56 kerusi Dewan Undangan Negeri yang dipertandingkan diikuti Pakatan Harapan (11), Perikatan Nasional (tiga) manakala Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) dan PKR masing-masing satu kerusi.

 

– Bernama

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top