Fiesta Hospitaliti Sabah 4-5 November di SICC

fiesta.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Fiesta Hospitaliti Sabah yang akan diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC) pada 4 – 5 November ini, adalah sebuah acara yang dianjurkan untuk mencapai beberapa tujuan, kata Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Datuk Christina Liew.

Pertama, katanya, pesta itu meraikan bukan sahaja hidangan kulinari yang ditawarkan oleh Sabah, tetapi juga bakat dan dedikasi luar biasa yang menyemarakkan industri hospitaliti dan F&B di rantau ini.

“Sebagai penaja utama perhimpunan luar biasa ini, Kementerian Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar bukan sekadar memberikan sokongan tetapi turut melabur dalam pertumbuhan kolektif dan kemajuan industri dinamik ini.

“Kami berbangga menjadi sebahagian daripada acara yang menyumbang kepada pertumbuhan sektor hospitaliti Sabah.

“Kami menyedari bahawa industri itu merupakan asas penting ekonomi rantau ini, dan ia memainkan peranan penting dalam mempamerkan kemesraan dan keaslian yang dimiliki Sabah,” katanya pada sidang media, baru-baru ini.

Teks ucapan Liew dibacakan Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Pelancongan Sabah Noredah Othman.

Kedua, kata Liew, memandangkan warisan budaya Sabah yang kaya dan landskap yang menakjubkan, Fiesta Hospitaliti Sabah merangkumi intipati keramahan Sabah – mesra, pelbagai dan sentiasa bersedia untuk menyambut tetamu dengan tangan terbuka.

“Oleh itu, ia adalah perayaan cita rasa, budaya dan pengalaman bersama yang menjadikan Sabah sebuah tempat yang unik dan mempesonakan.

“Dari pakar kulinari yang mencipta karya agung di atas pinggan, kepada profesional hospitaliti yang memastikan setiap tetamu berasa seperti di rumah sendiri, itulah yang membolehkan acara ini, dan usaha anda membentuk identiti Sabah sektor hospitaliti dan F&B,” kata Liew.

Ketiga, katanya, acara itu bukan sekadar mempamerkan kemahiran dan produk tetapi juga peluang untuk kerjasama, pembelajaran dan pertumbuhan.

“Sehubungan itu, Fiesta Hospitaliti Sabah menyediakan platform untuk profesional bertukar idea, berkongsi amalan terbaik dan meneroka arah aliran baharu,” tambahnya. – Harian Ekspress

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top