Didakwa Sokong Hajiji: ADUN Darau Buat Laporan Polis Ke Atas Portal Berita

azhar.jpg

Azhar menunjukkan salinan laporan polis. Di sebelahnya ADUN Kunak, Norazlinah Arif.

Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Seorang ADUN Parti Warisan telah memfailkan laporan polis terhadap sebuah portal dalam talian Sabah, mendakwa mereka telah memfitnahnya dalam artikel yang mendakwa beliau dan lima lagi ADUN Warisan menyokong Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor.

Adun Darau Azhar Matussin berkata beliau dan lima yang lain menafikan menandatangani akuan berkanun (SD) menyokong pengerusi Gabungan Rakyat Sabah (GRS) itu dan tidak berhasrat untuk meninggalkan parti mereka.

“Saya dan ADUN Chong Chen Bin (Tanjung Kapur), Assaffal Alian (Tungku), Norazlinah Arif (Kunak), Dr Daud Yusof (Bongawan) dan Mohamad Mohammarin (Banggi) tidak pernah menandatangani SD atau terlibat menyokong Hajiji seperti yang dilaporkan oleh portal,” katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.

Dalam artikel bertajuk ‘6 Adun Warisan tandangan SD sokong Hajiji bakal keluar parti?’ tiada nama disebut tetapi gambar enam ADUN Warisan dimasukkan dalam artikel itu.

Azhar, yang merupakan ahli majlis tertinggi Warisan, menggesa polis bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk meneliti perkara itu.

Berita asal: The Star

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top