DARI BLOG SSK: Selamat Tahun Baharu 2021

ssk-4.jpg
Kongsi Bersama

  1. Pejam celik, kita sudah tiba ke penghujung tahun 2020 dan akan menyambut ketibaan tahun baru beberapa hari sahaja lagi. Sesungguhnya tahun 2020 memang dipenuhi pelbagai peristiwa dan cabaran.
  2. Seawal ketibaannya, kita telah sekali lagi melalui pertukaran kerajaan apabila kerajaan PH yang berusia 22 bulan tumbang. Ketidakstabilan politik sejak penghujung tahun sebelumnya diperitkan lagi dengan ketibaan koronavirus Covid-19 yang selanjutnya mengubah kehidupan kita semua sepanjang tahun 2020.
  3. Kita semua terpaksa melalui beberapa fasa Perintah Kawalan Pergerakan, dan sehingga kini ia masih berkuatkuasa. Kita juga memupuk norma-norma baharu dalam setiap aspek kehidupan kita ketika kita berhadapan dengan pelbagai cabaran kesihatan, keselamatan dan ekonomi. Kita berjuang setiap hari, namun kita masih belum lagi menang.
  4. Secara peribadi, tahun 2020 adalah tahun yang sukar buat saya lupakan. Setelah menyepi dari gelanggang politik sejak pertengahan 2018, saya kembali kepada UMNO dan alhamdulillah, saya telah dipilih kembali menjadi ADUN Usukan pada September 2020.
  5. Ini membawa seribu makna kepada saya. Kerusi DUN Usukan adalah pengenalan pertama saya ke dalam politik negeri Sabah, dan seterusnya politik Malaysia. Saya bermula di Usukan, dan kini kembali bersama rakyat di Usukan.

Baca seterusnya di sallehsaid.com

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top