Dani UAJ Juara Futsal Terbuka Piala Ketua Armada Sabah

juara-piala-armada.jpg

asukan Dani UAJ bergambar bersama piala dan hadiah yang dimenangi.

Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Pasukan Dani UAJ muncul johan Pertandingan Futsal Terbuka Silaturahim Piala Ketua Armada Sabah 2022 yang berlangsung di Arena Futsal Yayasan Sabah (YS) baru-baru ini.

Ketua Armada Bersatu Sabah Fairuz Renddan yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pintasan yang merasmikan kejohanan berkata selain piala pusingan, Dani UAJ turut membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000 manakala naib johan dimenangi pasukan Vamos Old KK yang menerima hadiah wang tunai RM5000.

“Tempat ketiga disandang Gold Lion KK dan menerima hadiah RM2,500 manakala tempat keempat dimenangi oleh Perdana Libaran yang membawa pulang hadiah RM1,500.

“Penjaring Terbanyak dimenangi oleh Non Tawat dari Thailand yang mewakili Pasukan Gold Lion A manakala penjaga gol terbaik disandang oleh Aiman Fikry dari Pasukan Dani UAJ dari Negeri Sembilan dan Pemain Terbaik dimenangi oleh Kisshaen Ananthan dari Pasukan Vamos Old KK,” katanya sambil menambah kejohanan disertai 64 pasukan keseluruhan.

Hadiah pemenang disampaikan Setiausaha Armada Sabah Khazaruddin Kahar dan Naib Ketua Armada Penampang Fareed Sham.

Pertandingan selama dua hari terbabit dianjurkan oleh Armada BERSATU Sabah dan Kelab Rekeasi dan Pemotoran Borneo Transtar Sabah, dengan kerjasama Kurakura Azzo Transport and Logistic serta Craze Studio. – Utusan Borneo

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top