Covid-19: Ahli-ahli Perniagaan Kumpul RM500,000 Untuk MMA Cawangan Sabah

andrew-liew.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Ahli-ahli perniagaan di negeri ini telah berjaya mengumpulkan RM500,000 untuk Persatuan Perubatan Malaysia cawangan Sabah untuk membantu meringankan beban perubatan dalam perang melawan Covid-19 di Sabah.

Dewan Perniagaan dan Perindustrian China Bersekutu Malaysia (ACCCIM), bersama-sama dengan Dewan Perniagaan Cina Bersatu Sabah (SUCCC) dan sekutunya berusaha meningkatkan jumlah itu atas permintaan dari MMA di Sabah.

Presiden SUCCC dan naib presiden ACCCIM, Tan Sri Andrew Liew (gambar) mengucapkan terima kasih kepada presiden ACCCIM, Tan Sri Ter Leong Yap atas sokongan luar biasa untuk mengumpulkan RM300,000 dan juga SUCCC kerana mengumpulkan RM200,000 lagi.

Dana itu akan digunakan untuk membeli mesin kanula nasal aliran tinggi dan peralatan perubatan lain yang akan diserahkan kepada Jabatan Kesihatan Sabah, katanya dalam satu kenyataan semalam.

Hospital dan kakitangan perubatan di Sabah, yang merupakan pusat “gelombang ketiga” negara Covid-19, sentiasa bertungkus-lumus sejak wabak itu mulai melonjak pada 1 Oktober lalu dengan peningkatan kes tiga digit dan lebih daripada 70 kematian setakat ini.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top