Bung Beruntung, Kempen Ditemani Pelakon Terkenal

zizie.jpg
Kongsi Bersama

KINABATANGAN : Calon Barisan Nasional (BN) DUN Lamag, Datuk Seri Bung Moktar Radin bertuah kerana sesi kempennya sempena Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah dibantu oleh seorang pelakon ternama, yang juga isterinya, Datuk Seri Zizie Ezette.

Kelibat Zizie setidak-tidaknya memberikan motivasi buat ketua jentera BN untuk PRN Sabah itu melipat gandakan kempen dalam usaha memenangi hati pengundinya.

Kempen hari pertama Bung Moktar yang juga tokoh politik yang terkenal kerana kelantangannya di Dewan Rakyat bersama Zizie mencuri perhatian seluruh jentera parti serta pengundi di Pusat Daerah Mengundi Lamag serta Bukit Garam.

Seperti mana suaminya yang mesra menyapa pengundi, sama juga dengan Zizie yang tidak menang tangan ditegur penyokong-penyokong Bung Moktar selain kerap diminta berhenti bagi membolehkan mereka merakamkan foto kenangan.

Zizie, 42, yang tampil dengan tudung bewarna krim dan lengkap jaket biru BN mengakui, kehadirannya semata-mata untuk memberi sokongan kepada suaminya.

“Saya tidak terlibat dalam politik tetapi saya kena menghormati dan menyokong kerjaya suami saya sebagai seorang ahli politik.

“Apatah lagi dia (Bung Moktar) kini menjadi calon DUN Lamag, sebagai seorang isteri saya perlu ada di sisinya,” kata Zizie yang pada awal agak keberatan untuk diwawancara oleh Astro AWANI.

Sebagai isteri serta memahami aspirasi Bung Moktar, pelakon yang popular dalam drama bersiri Hero Seorang Cinderella itu cukup yakin dengan perjuangan suaminya membantu rakyat.

“Saya yakin dengan apa yang dia (Bung Moktar) lakukan untuk rakyat,” kata Zizie yang sudah lebih sedekad mengahwini Ahli Parlimen Kinabatangan itu serta dikurniakan lima cahaya mata termasuk dua anak angkat.

Bung Moktar bertanding di DUN Lamag yang menyaksikan pertandingan lima penjuru antara Bung Moktar (BN), Mohd Ismail (Warisan), Mohd Al Ruzainie (PPRS), Razman Mayah (PCS) dan seorang calon Bebas, Junny @ Karuak Abdullah.

DUN Lamag antara 13 DUN baharu dan mempunyai 8,159 pengundi berdaftar. – berita asal: Astro Awani

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top