BN Labuan Akan Adakan Pertemuan Dengan PAS dan PBS

labuan.jpg
Kongsi Bersama

LABUAN: Barisan Nasional Labuan (BN) akan mengadakan pertemuan dengan PAS dan Parti Bersatu Sabah (PBS) untuk memperkukuhkan kerjasama mereka, terutamanya untuk pilihan raya negeri Sabah yang akan datang, kata Pengerusi BN Labuan, Senator Datuk Bashir Alias (gambar).

“Kami telah mengadakan perbincangan dalam Muafakat Nasional (UMNO dan PAS) mengenai perlunya mengadakan pertemuan BN mengenai pelbagai isu yang berkaitan dengan pilihan raya negeri Sabah dan pilihan raya umum.

“Mesyuarat mengenai pilihan raya negeri Sabah diperlukan kerana sejumlah besar pengundi Sabah juga tinggal dan bekerja di Labuan,” katanya selepas merasmikan penubuhan Persatuan Labu Dua Roda Labuan di Kg Sg Buton di sini semalam.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah mengumumkan bahawa pencalonan untuk pilihan raya negeri Sabah akan diadakan pada 12 September dan pengundian, pada 26 September.

Sementara itu, Bashir mengatakan badan bukan kerajaan (NGO) tidak boleh dijadikan platform untuk menyusun kebencian terhadap pemerintah.

Beliau berkata ada kejadian pihak tidak bertanggungjawab menggunakan NGO untuk memanipulasi isu dan merosakkan usaha kerajaan untuk negara dan rakyat.

Bashir berkata, NGO memainkan peranan penting dalam membangun masyarakat, meningkatkan komuniti, dan mempromosikan penyertaan warga.

 

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top