Bela Diri Bung Moktar, Zizie Ditangguh

bung-n-zizie.jpg
Kongsi Bersama

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Bung Moktar Radin dan isterinya Datin Seri Zizie Izette Ab. Samad tidak perlu membela diri atas tiga pertuduhan rasuah buat masa ini selepas tarikh perbicaraan selama sembilan hari yang dijadualkan sebelum ini, ditangguhkan oleh Mahkamah Sesyen di sini.

Ahli Parlimen Kinabatangan itu dan isteri sepatutnya mengemukakan keterangan bela diri sepanjang minggu ini bermula hari ini serta 20, 21 24 dan 25 Julai.

Hakim Rozina Ayob melapangkan tarikh-tarikh perbicaraan yang telah ditetapkan setelah dimaklumkan perkembangan status rayuan berhubung permohonan semakan kedua-dua tertuduh di Mahkamah Rayuan, minggu lalu.

Beliau kemudian menetapkan kes rasuah Bung Moktar dan isteri disebut pada 13 September ini.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Low Chin How memberitahu, Mahkamah Rayuan memerintahkan permohonan semakan pasangan suami isteri itu dikembalikan ke Mahkamah Tinggi bagi membolehkan meritnya didengar dan diputuskan.

Menurut beliau, semakan itu sebelum ini ditolak oleh Hakim Datuk Azhar Abdul Hamid tanpa mendengar meritnya selepas membenarkan bantahan awal pihak pendakwaan.

 

Baca seterusnya di: Utusan Malaysia

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top