Anifah Bangga, Puas Hati Keputusan PRN

AnifahAmanSabah.jpg
Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Presiden Parti Cinta Sabah (PCS) Datuk Seri Anifah Aman berkata walaupun kemenangan tidak berpihak kepada partinya namun beliau tetap berbangga dengan rakyat Sabah yang membuang undi semalam dan menghormati keputusan itu.

Anifah berkata, walaupun kalah dalam 73 kerusi yang ditandingi, beliau tetap gembira dengan sokongan rakyat.

“Anak-anak Sabah telah bersuara, dan suara itu kami terima dengan rasa rendah hati dan kami hormati. Namun, jangan lupa kita hanya sebuah parti yang sangat baru, tidak sampai 2 bulan. Kita masih mendapat sokongan dalam bentuk undi walaupun tidak menang.

Nombor yang kecil, tetapi cukup untuk sebuah parti baru dalam perjuangan yang panjang. Cuba bayangkan kalau ada masa persediaan yang cukup, saya percaya PCS mampu meraih lebih sokongan,” katanya dalam kenyataan hari ini. 

“Bagaimanapun, saya sebagai presiden PCS berharap, walau apa pun terjadi, jangan berhenti daripada terus memperjuangkan hak anda sebagai anak Sabah,” katanya.

Anifah kalah kepada calon Warisan Daud Yusof dalam pertembungan 4 penjuru bagi kerusi DUN Bongawan dengan memperoleh 3,598 undi berbanding Daud yang mendapat 5,400 undi. Barisan Nasional dan LDP turut bertanding di kerusi itu.

Anifah berkata, calon PCS perlu mengambil iktibar daripada pengalaman PRN itu sebagai pengajaran untuk bersedia berdepan cabaran pilihan raya pada masa depan

“Pengalaman seperti ini sangat penting untuk kita menilai kekurangan dan kekuatan kita, dan percayalah, PCS akan terus bersama anda dalam perjuangan tersebut,” katanya. – FMT

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top