Agihan Bakul Ramadan Program Tradisi PAS Sabah

PAS.jpg
Kongsi Bersama

KALABAKAN: Pengagihan Bakul Ramadan yang merupakan program tradisi setiap tahun PAS Sabah diteruskan lagi pada tahun ini, khususnya di Kalabakan.

Ketua Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan Kalabakan, Norjanah JamJam berkata, usaha ini untuk meringankan beban golongan miskin, Orang Kurang Upaya (OKU), warga emas dan anak yatim yang menetap di sekitar Parlimen Kalabakan.

Bakul Ramadan ini berupa barang keperluan dapur harian, walaupun tidak banyak sekurang-kurangnya dapat meringankan beban para asnaf.

Lebih-lebih lagi, dengan harga barangan keperluan dapur yang semakin melonjak naik,” ujarnya.

Program itu melibatkan edaran di tiga buah Cawangan PAS di Pasir Putih, Kampung Muhibbah Raya dan Semarak, di sini pada Sabtu dan Ahad.

Turut hadir dalam program tersebut Naib Yang Dipertua PAS Kalabakan, Usman Madeaming dan Ketua Penerangan PAS Kawasan, Salmi Din.

Menurut Norjanah lagi, sumbangan itu hasil sumbangan daripada penderma yang prihatin, PAS kawasan hanya sebagai perantara menyampaikan kepada penerima.

Sementara itu, Ketua Unit Kebajikan Cawangan Semarak, Seniwati Bakri berkata, am amalan berkongsi rezeki terutama di bulan yang mulia ini sangat disukai oleh Allah SWT dan Rasulullah SAW.

Terharu apabila melihat wajah-wajah penerima yang gembira apabila menerima sumbangan Bakul Ramadan daripada PAS Sabah,” katanya. – HARAKAHDAILY

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top