ADUN lompat sedia hadapi tindakan Warisan

Juil-Nuatim.jpg

Datuk Juil Nuatim

Kongsi Bersama

KOTA KINABALU: Bekas ADUN Parti Warisan (Warisan), Datuk Juil Nuatim bersedia untuk menghadapi apa juga tindakan yang ingin diambil oleh parti berkenaan.

Bercakap kepada Utusan Malaysia, ADUN Limbahau, Datuk Juil Nuatim berkata, memandangkan ini negara demokrasi, Warisan berhak mengambil sebarang tindakan yang dirasakan perlu.

“Apa juga tindakan yang diambil, saya sedia untuk menghadapinya. Kini, sudah hampir tujuh bulan saya keluar daripada Warisan jadi, saya cukup bersedia dengan sebarang tindakan yang ingin diambil,” katanya.

Semasa keluar daripada Warisan, beliau sudah maklum mengenai tindakan yang bakal dikenakan namun, demi rakyat di kawasan DUN Limbahau, beliau sedia berhadapan apa juga tindakan undang-undang yang bakal diambil.

Beliau berkata, pembangunan dan rakyat di kawasan jauh lebih penting berbanding tindakan yang akan dihadapinya. Malah, selepas keluar Warisan, beliau menerima peruntukan ADUN bagi membolehkannya memberi fokus kepada usaha pembangunan di kawasan.

Mengulas lanjut katanya, syarat perjanjian yang ditandatangani bersama Warisan tidak menyebut tentang bon atau jumlah bayaran yang akan dikenakan terhadap ADUN Warisan yang keluar parti.

Justeru , tindakan terbaharu Warisan ingin meneruskan tindakan saman terhadap 10 bekas ADUN yang melompat parti bukan perkara baharu.

 

Baca seterusnya di Utusan Malaysia

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top