20 tahun bermain set nombor yang sama akhirnya pesara menang jackpot Toto RM64.6 juta

jackpot.jpg
Kongsi Bersama

KUALA LUMPUR: Konsisten bermain set nombor yang sama selama 20 tahun akhirnya membuahkan hasil yang besar kepada seorang pesara dari Negeri Sembilan apabila dia memenangi Jackpot Supreme Toto 6/58 berjumlah RM64.6 juta pada Ahad.

Menurut NST, lelaki berusia 63 tahun itu menang dengan kombinasi nombor 11, 19, 22, 23, 36 dan 39, dan memperoleh RM64,623,697.40 di samping hadiah keempat RM8 daripada pertaruhan berasingan.

Jutawan baharu itu memberitahu STM Lottery Sdn Bhd bahawa tidak mudah untuk menjadi begitu “setia” kepada satu set nombor.

“Nombor-nombor ini sememangnya istimewa bagi saya dan saya tidak berhasrat untuk memberitahu sesiapa, termasuk isteri saya, mengapa saya bertaruh set nombor ini.

“Ramai yang mengatakan saya bodoh kerana setia dengan nombor-nombor ini. Mereka yang menggelar saya bodoh sepatutnya melihat di mana saya sekarang,” katanya, sinis.

Dia berkata dia akan membeli set nombor yang sama setiap kali cabutan. Dia tahu bahawa dia telah membelanjakan sejumlah wang untuk nombor-nombor ini tetapi “jangkaan dan keterujaan itu berbaloi untuk ditunggu”.

“Apabila saya melihat nombor yang muncul di aplikasi Toto, saya merasai perasaan yang tidak pernah saya alami sebelum ini. Saya dan isteri sangat gembira sehingga kami tidak dapat tidur langsung,” tambahnya.

Lelaki itu berkata dia akan menggunakan kemenangan itu melunaskan semua hutangnya terlebih dahulu dan selepas itu barulah memikirkan bagaimana untuk membelanjakan bakinya.

Dalam satu kenyataan, STM Lottery turut mengumumkan bahawa dua pemenang bertuah dari Malaysia Timur, dan seorang dari Selangor, memenangi RM10.87 juta Toto 4D Jackpot 1 pada 28 April lalu.

Pemenang bertuah pertama dari Sarawak berkata dia membeli tiket Lucky Pick terakhir yang terdapat di kaunter jualan outlet Toto dan memenangi separuh daripada jumlah jackpot, yang berjumlah RM5,346,016.45.

Lelaki berusia 52 tahun itu, yang bekerja di sebuah agensi pengiklanan, berkata dia pada mulanya ingin membeli nombor lain tetapi terlupa untuk berbuat demikian dan akhirnya membeli tiket Lucky Pick, yang memberikannya sepasang nombor kemenangan – “2900 dan 1252 “.

“Saya akan gunakan wang kemenangan untuk membayar hutang saya dan juga menyimpannya untuk pendidikan anak-anak saya,” katanya.

Pemenang bertuah kedua, seorang petani berusia 45 tahun dari Sabah, berkata dia berkeras untuk membeli sepasang nombor kemenangan itu, walaupun suaminya telah menyuruhnya berhenti bermain permainan itu, kerana “tidak mungkin untuk menang”.

“Nasib baik saya berkeras (dan membeli) nombor 6661 dan 2900 tanpa memberitahu suami saya,” katanya.

Suami pemenang yang menemaninya mengutip kemenangan menambah bahawa dia berhak memenangi jackpot kerana nalurinya.

Pemenang membeli tiket Sistem 3 dan memperolehi RM5,346,016.45 di samping tambahan RM336 sebagai bonus.

Pasangan itu merancang untuk menggunakan wang kemenangan itu untuk mengembangkan perniagaan pertanian mereka.

Baki jackpot yang tinggal, berjumlah RM181,220.90, dimenangi oleh pemenang i-System dari Selangor.

Komen

Kongsi Bersama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top